Töviskert

homoktovis-55Családi gazdaságunk Zala megyében, Gutorfölde község határában terül el. Az első homoktövis csemetéket 2009-ben a fiatal gazdálkodók támogatásával telepítettük. Jelenleg közel  4 hektáron termesztünk homoktövist és 1 hektáron almát.

Termékeinkhez saját almás –és homoktövis kertünk adja a gyümölcsöt. Növényvédelmi szakmérnökként fontosnak tartom, hogy értékes beltartalmú, jó minőségű gyümölcsöt termeljünk. Az ültetvények jelenleg bio átállási időszak alatt állnak, de már korábban is kerültük a növényvédő szerek használatát.

A gyümölcslevek, ill. a gyümölcsvelő gyártása során friss, egészséges, érett, válogatott gyümölcs kerül feldolgozásra. Fontosnak tartjuk a legjobb ízű alapanyagok felhasználását. Termékeink adalékanyagoktól (aromák, hozzáadott cukor, mesterséges színezék stb.) és tartósítószertől mentesek.

A gyümölcslevek gyártása egy kíméletes hőkezelési eljárással történik, így elpusztulnak benne az erjedést okozó baktériumok, de megmaradnak benne az értékes vitaminok. A hőkezelt natúrlevek azonnal steril, vákuummal zárt zacskókba kerülnek, ezzel megőrizve a gyümölcs eredeti finom ízét és minden értékes anyagot.

A gyümölcsvelő gyártása  során a gondosan átválogatott, megtisztított gyümölcsöt előfőzik, azt követően különböző méretű szitákon átpasszírozzák, majd pasztőrözik és elősterilezett csomagolóanyagba aszeptikusan töltik

Jövőbeni célunk termékeink fejlesztése mellett a termékpaletta bővítése is.

Töviskert